Home » Our tours » Julkul i Gamla stan Privat Stadsvandring

Julkul i Gamla stan Privat Stadsvandring

Book this tour now

”Nu tändas tusen juleljus, på jordens mörka rund, och tusen, tusen stråla ock, på himlens djupblå grund…". Det är dags att komma in i julkänslan med en privat stadsvandring i Gamla stan, i jakten på Stockholms allra bästa julstämning!

”Nu tändas tusen juleljus, på jordens mörka rund, och tusen, tusen stråla ock, på himlens djupblå grund…". Det är dags att komma in i julkänslan med en privat stadsvandring i Gamla stan, i jakten på Stockholms allra bästa julstämning! Om du planerar en semester i december måste du uppleva hur fantastisk julen är i Stockholm. En ledtråd: den är magisk! 

Under julen i Sverige handlar allt om julskinkan. Det finns också traditioner om adventsljusstakar, julstjärnor, luciafiranden och barn som har svårt att sova medan i väntan på tomten. När kom de här traditionerna in i det svenska firandet? Och varför? Julmarknader finns över hela stan, och en av de bästa (och äldsta) ligger precis här i Gamla stan på Stortorget. Vårt stopp blir kort och koncist - perfekt för att du ska kunna komma tillbaka efter turen och utforska julmarknaden på egen hand och i lugn och ro! Kanske hittar du en julklapp? (Tyvärr utgår julmarknaden 2020 pga COVID19). 

Vad väntar du på? En inbjudan från tomten? Ta chansen att vandra längs mysiga gator i Gamla stan med din privata guide för att se vad julen i Stockholm handlar om. När kylan kryper på bjuder vi dig på lite alkoholfri glögg. Medan du sippar på glöggen och mumsar på en pepparkaka berättar din guide fantastiska historier som förklarar det svenska julfirandet från förr fram till idag.  

December och jul i Stockholm är bara magiskt. Vi kan nästan lova att när dina 75 minuter är slut känner du en julstämning som räcker hela vägen till nästa jul!

Vänligen notera: Denna stadsvandring äger rum i Gamla stan och tar plats på kullerstensgator. Vi föreslår att du bär bekväma promenadskor. Som vi brukar säga i Sverige, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Vi rekommenderar att du klär dig efter väder och säsong.

  • Price from: 832 SEK /Person (Based on a group of 4 people)

Tour information

Location: Järntorget, 11129, Stockholm, Sweden

Type: Private

Participants: Minimum 1, Maximum 30.

Length: 1 hour and 15 minutes

Upcoming tours:

You choose when booking

Join 7000 Subscribers

Get fresh travel inspiration via email, once per week. It’s free!